Afsluiting

Dit waren de belangrijkste veiligheidsadviezen voor uw WordPress website. We kunnen ons goed voorstellen dat het ook wat duizelt. Het heeft ons ook tijd gekost om het één en ander uit te zoeken. En daarna vervolgens te bepalen wat willen we wel en wat niet. Bovenstaande adviezen zijn naar onze mening gangbaar voor verreweg de meeste WordPress installaties.

Wanneer u nu nog weer eens terug gaat naar Site Health via “Tools -> Site Health“, dan zult u zien dat de meeste bevindingen zijn opgelost. En mogelijk dat u nog additionele tips daar ziet die u kunt toepassen.

Uiteraard zijn er aanvullende veiligheidsmaatregelen op het niveau van bijvoorbeeld het beheerpaneel (Plesk, cPanel, DirectAdmin). Wanneer u hier toegang toe heeft kan het ook het waard zijn om dat goed in kaart te laten brengen. Hetzelfde geldt voor veiligheidsmaatregelen op het niveau van het domein van uw website. Denk hierbij aan een Web Application Firewall van Cloudflare. Hiermee kunt u de hackers vaak al tegengehouden voordat er bij u aan het deurtje gerammeld wordt.

We hopen dat u wat heeft kunnen leren van onze blog. Heeft u echter toch behoefte aan advies of ondersteuning op dit vlak? Neem dan met ons contact op. We kunnen dan samen met u bekijken wat we voor u kunnen betekenen.