Blij en vooral ook trots zijn wij met de lancering van onze eigen Clouddienst CredSieve™. In onze commercial video in juli van dit jaar hintte we er al naar met de opmerking “leaked credential services”. Maar nu is het dan eindelijk echt zo ver!

Waarom CredSieve™?

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen in de online wereld veilig is en geen slachtoffer kan worden van cybercriminaliteit. In de online wereld die wij nastreven is er geen fraude, afpersing en oplichting meer, en behoort ook identiteitsdiefstal tot het verleden.

Deze criminele activiteiten beginnen ontzettend vaak met het misbruiken van logingegevens die in een datalek op straat zijn komen te liggen. De criminelen loggen dan met die gegevens in op andere websites waar dat account ook bestaat. Dit worden ook wel account takeovers genoemd. Deze onvoorstelbare grote volume aan logingegevens zijn door cybercriminelen vrij te downloaden en te gebruiken.

En organisaties hebben dan vaak het nakijken. Criminelen misbruiken de gelekte logingegevens om online koop- en verkoopfraude te plegen, identiteiten over te nemen of bijvoorbeeld het proberen binnen te krijgen van ransomware. Met ransomware kan een organisatie afgeperst worden voor het betalen van een dwangsom nadat de criminelen alle gegevens van de organisatie op slot hebben gezet.

Wij geven onze klanten de mogelijkheid om diezelfde hoeveelheid aan gelekte logingegevens te gebruiken om zichzelf, maar ook hun klanten, cliënten, patiënten of medewerkers te beschermen. Met CredSieve™ helpen wij dus organisaties de kwetsbaarheid van account takeovers in kaart te brengen, en aan te pakken.

Tuurlijk weten we dat die perfecte wereld niet te realiseren is. Maar we gaan er toch alles aan doen om daar wel zo dichtbij mogelijk te komen.

Wat is CredSieve™?

Met CredSieve™ willen wij bedrijven in Nederland en de EU de mogelijkheid te geven om zichzelf te beschermen tegen account takeovers. Want identiteitsdiefstal wordt een alsmaar groter probleem. Het heeft impact in het klein in de vorm van online koop- en verkoopfraude, maar ook in het groot. Vele ransomware aanvallen beginnen met gelekte logingegevens. Wij hebben de mogelijkheid gecreëerd om dat dus te gaan bestrijden. Waar wij maar kunnen, willen we bedrijven helpen weerbaar te worden tegen account takeovers door gelekte gegevens.

CredSieve™ is een samenvoeging van “Credentials Sieve”. Vrij vertaald van Engels naar Nederlands betekent dit: “Logingegevens Zeven”. Wij zeven als het ware de datalekken op gelekte logingegevens relevant voor uw organisatie. Of het nu uw klanten of medewerkers zijn, u krijgt inzicht in welke accounts kwetsbaar zijn. En wij zorgen ervoor dat u geen zorgen heeft over het doorzoeken van het Internet. Of het opschonen van de data en het doorzoekbaar maken er van. Ook blijven we gelekte logingegevens toevoegen. En kunt elke dag, week, maand of kwartaal u uw accounts laten controleren.

Meer weten?

U vraagt zich wellicht af om hoeveel data het gaat. Inmiddels hebben we al meer dan 100 GB aan gelekte logingegevens. Dat zijn in totaal 3,1 miljard unieke email-adres en wachtwoord combinaties. Daarbij zien we overigens meer dan 5,6 miljoen unieke email-adressen met een Nederlands domein in de dataset.

Wilt u meer weten over deze dienst? Lees dan snel meer over onze dienst op deze pagina: CredSieve™.